Nieuws
31
SIA opent twee nieuwe SPRONG-oproepen
Concreet gaat het om SPRONG Hoofdzaken (SIA-HZ) en SPRONG Technologie voor Bemensbare Zorg (SIA-TBZ).
SPRONG Hoofdzaken
Het doel van de regeling SPRONG Hoofdzaken is het samenbrengen en versterken van praktijkgericht onderzoek, opgedane kennis én ervaringen op het gebied van (kwaliteit van) leven met hersen- en/of psychische aandoeningen.
Essentieel is hierbij de aandacht voor de (door)ontwikkeling van technologische oplossingen in de zorgpraktijk en de leefomgeving van mensen (en hun familieleden) die leven met hersen- en/of psychische aandoeningen. De regeling is onderdeel van het programma SPRONG van Regieorgaan SIA en sluit aan bij het Nationaal Plan Hoofdzaken, een initiatief van de Hersenstichting, MIND, ZonMw, NWO en Health~Holland.
Alleen hogescholen waarvan lectoren bij het lectorenplatform Leven met Hoofdzaken zijn aangesloten mogen subsidie aanvragen. Deze hogescholen zijn: De Haagse hogeschool, HAN University of Applied Sciences, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Windesheim. De hoofdaanvrager vraagt de namens een consortium dat bestaat uit minimaal twee hogescholen en minimaal één praktijkpartner (zoals de beroepspraktijk, patiëntenverenigingen, overheden en andere onderzoeks- of onderwijsorganisaties).
Subsidie wordt verstrekt voor het versterken van de onderzoeksfunctie van de hogescholen via de SPRONG-groep. SPRONG Hoofdzaken bestaat uit twee fasen. Fase 1 omvat de eerste vier jaar van het voorgestelde traject en fase 2 omvat de tweede vier jaar. Voor de tweede fase van een toegekend SPRONG-traject geldt een nieuwe subsidieronde (SPRONG Hoofdzaken, fase 2).
De subsidie bedraagt € 1 miljoen. Het voorgestelde traject heeft een looptijd van 48 maanden. Er wordt naar verwachting maximaal één aanvraag toegekend.
Aanvragen kunnen tot en met 18 maart 2025 worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO.
SPRONG Technologie voor Bemensbare Zorg
Het doel van de regeling SPRONG Technologie voor Bemensbare Zorg is het samenbrengen en versterken van praktijkgericht onderzoek, opgedane kennis én ervaringen op het gebied van de inzet van technologie bij het bemensbaar houden van de zorg. Essentieel is hierbij de aandacht voor (door)ontwikkeling van technologische oplossingen die ondersteunend zijn aan oplossingen voor het personeelstekort en de noodzakelijke transformatie van de zorg. Deze regeling sluit aan bij het Innovative Medical Devices Initiative (IMDI), een programma dat uitgevoerd wordt door ZonMw, samen met NWO-TTW en Health~Holland.
Alleen hogescholen waarvan lectoren bij het lectorenplatform Platform Inzet voor Technologie in Zorg en Welzijn (PIT) zijn aangesloten mogen subsidie aanvragen. Deze hogescholen zijn: Fontys, HAN University of Applied Sciences, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool InHolland, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim, NHL Stenden Hogeschool, Saxion en Zuyd Hogeschool. De hoofdaanvrager vraagt de namens een consortium dat bestaat uit minimaal twee hogescholen en minimaal één praktijkpartner (zoals de beroepspraktijk, patiëntenverenigingen, overheden en andere onderzoeks- of onderwijsorganisaties).
Subsidie wordt verstrekt voor het versterken van de onderzoeksfunctie van de hogescholen via de SPRONG-groep. SPRONG Technologie voor Bemensbare Zorg bestaat uit twee fasen. Fase 1 omvat de eerste vier jaar van het voorgestelde traject en fase 2 omvat de tweede vier jaar. Voor de tweede fase van een toegekend SPRONG-traject geldt een nieuwe subsidieronde (SPRONG Technologie voor Bemensbare Zorg, fase 2).
De subsidie bedraagt € 2 miljoen. Het voorgestelde traject heeft een looptijd van 48 maanden. Er wordt naar verwachting maximaal één aanvraag toegekend.
Aanvragen kunnen tot en met 18 maart 2025 worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO.
Terug naar overzichtContactgegevens
InnoFunding B.V.
Nieuwe Gracht 7
2011 NB Haarlem
Mail: info@innofunding.nl