Nieuws
29
Steun voor virtuele internationale samenwerking hoger onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Subsidieregeling virtuele internationale samenwerkingsprojecten hoger onderwijs (ISVHO) gepubliceerd.
Het doel van deze nieuwe regeling is om zoveel mogelijk studenten aan Nederlandse hogeronderwijsinstellingen de mogelijkheid te geven ervaring op te doen met een internationale oriëntatie op vak en wetenschap via virtuele internationale samenwerkingsprojecten. Voor de eerste aanvraagperiode (die loopt in september 2021) is een budget van € 1.050.000 beschikbaar.
Onder een virtueel internationaal samenwerkingsproject wordt in deze regeling verstaan een individueel of gezamenlijk project waarbij:
- een student in Nederland samenwerkt met een student van een instelling in het buitenland;
- het thema waaraan gewerkt wordt inzet vergt van studenten in Nederland en het buitenland om de eigen context te duiden en te verbinden aan die van de samenwerkende student. Daarmee wordt een verbinding gelegd tussen internationale samenwerking en de regionale context. Dit gezamenlijke perspectief kan meerwaarde bieden;
- er sprake is van co-creatie door sociale interactie waarbij de verschillende perspectieven een belangrijke basis vormen. Het eindproduct van het project kan niet tot stand worden gebracht zonder input van beide zijden (de Nederlandse zijde en de buitenlandse zijde). Samenwerking is daardoor noodzakelijk.
In aanmerking komen Nederlandse bekostigde instellingen voor hoger onderwijs.
Subsidie kan worden verstrekt voor het ontwikkelen van een nieuw of het bijwerken en actualiseren van een bestaand virtueel internationaal samenwerkingsproject. Het opzetten en ontwikkelen van een virtueel internationaal samenwerkingsproject kan bestaan uit het ontwerpen en vormgeven van het virtueel internationaal samenwerkingsproject, het leggen van contact en het maken van afspraken met een buitenlandse instelling, en het implementeren van het virtueel internationaal samenwerkingsproject.
Daarnaast kunnen activiteiten betrekking hebben op het doceren en het coördineren van het virtueel internationaal samenwerkingsproject. Ook dient afstemming met de buitenlandse partnerinstelling waarmee het samenwerkingsproject vorm krijgt, plaats te vinden.
Diverse opleidingen binnen het Nederlandse hoger onderwijs verzorgen al langer virtuele internationale samenwerkingsprojecten om daarmee hun onderwijs te verrijken. Voor deze opleidingen bestaat de mogelijkheid om het bestaande virtuele internationale samenwerkingsproject zo nodig te herzien, en voor deze tijdsinvestering gebruik te maken van deze regeling.
Het subsidiebedrag per subsidieaanvraag is een vast bedrag van € 15.000.
Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Een subsidieaanvraag kan worden ingediend van:
- 1 september 2021 tot en met 30 september 2021;
- 1 februari 2022 tot en met 28 februari 2022;
- 1 september 2022 tot en met 30 september 2022;
- 1 februari 2023 tot en met 28 februari 2023;
- 1 september 2023 tot en met 30 september 2023;
- 1 februari 2024 tot en met 29 februari 2024;
- 30 augustus 2024 tot en met 30 september 2024.
Contactgegevens
InnoFunding B.V.
Nieuwe Gracht 7
2011 NB Haarlem
Mail: info@innofunding.nl