Nieuws
28
Overheid zoekt landelijke uitvoerder gespecialiseerde cliëntondersteuning
Er is voor gekozen om één organisatie, bestaande uit een enkele rechtspersoon of een alliantie, te selecteren om de beoogde concentratie van de specialistische kennis per doelgroep verder uit te bouwen. Tevens zal een landelijke signalerings- en verbetercyclus worden ingericht die slagkrachtiger is als zij door één uitvoerende partij wordt vormgegeven. Bovendien biedt één uitvoerder de mogelijkheid tot een adequate inrichting van de monitoring en het meten van de effecten van de gespecialiseerde cliëntondersteuning.
Aanvragen kunnen worden ingediend door privaatrechtelijke rechtspersonen met volledige rechtsbevoegdheid zonder winstoogmerk. De aanvrager is geen overheid, intergouvernementele organisatie of organisatie waarvan een overheid de enige aandeelhouder is. De aanvrager (of andere organisaties in de alliantie van de aanvrager) heeft aantoonbare ervaring met het aansturen van ondersteuners die cliënten met een beperking en complexe problematiek en/of naasten ondersteunen.
Een organisatie kan slechts één keer fungeren als penvoerder in een alliantie bij de indiening van een subsidieaanvraag. De aanvrager kan daarnaast als samenwerkingspartner in een andere alliantie participeren.
Met de subsidie stelt de uitvoerder alles in het werk om de volgende resultaten te behalen:
- cliënten en naasten voelen zich gesteund en ontlast;
- cliënten en naasten ervaren een betere kwaliteit van leven;
- de lessen die worden geleerd over de ondersteuning van de doelgroepen en hun naasten zijn gedeeld met derden opdat een grotere groep cliënten en hun naasten daar voordeel van hebben en er verbeteringen worden aangebracht in het (uitvoerings-)systeem; en
- de maatschappelijke effecten van GCO zijn inzichtelijk gemaakt op basis van door de uitvoerder verzamelde data.
Er zijn zes subsidiabele hoofdactiviteiten:
- het opstarten van de organisatie;
- het bieden van GCO aan ten minste 3000 (bestaande) deelnemers;
- het vormgeven van een leer- en verbeterproces;
- de monitoring en bijdragen aan de evaluatie van GCO;
- de deskundigheidsbevordering van GCO’ers; en
- de algemene coördinatie en uitvoering, communicatie en risicobeheersing.
Het aanvragen van de subsidie bestaat uit twee stappen. Gedurende ronde 1 kan een conceptaanvraag worden ingediend, maar dit is niet verplicht. De daadwerkelijke subsidieaanvraag moet in ronde 2 worden ingediend. Zowel de conceptaanvraag als de subsidieaanvraag moeten worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Conceptaanvragen kunnen tot en met 24 april 2023 worden ingediend. Ronde 2 staat open van 9 mei 2023 tot en met 24 mei 2023.
Zie voor de publicatie van het beleidskader: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2023-6257.html
Terug naar overzichtContactgegevens
InnoFunding B.V.
Nieuwe Gracht 7
2011 NB Haarlem
Mail: info@innofunding.nl