Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
26

Verdubbeling SEBA-budget

Sinds 23 april 2024, de eerste dag van de openstelling van subsidieaanvragen voor het kalenderjaar 2024, is voor ruim € 27 miljoen (stand 1 juli 2024) subsidie aangevraagd voor de aanschaf van ruim 7000 bestelauto’s. Het beschikbare budget bedroeg voor 2024 € 30 miljoen. Naar verwachting moeten aanvragen die vanaf midden juli binnenkomen, worden afgewezen. Dit omdat het budget dan is uitgeput.

Het is echter van belang dat de ondernemers die de stap willen maken om hun bedrijfsauto’s te verduurzamen, hiertoe zo snel als mogelijk de mogelijkheden krijgen. Bijvoorbeeld om toegang te hebben tot de nulemissiezones die per 1 januari 2025 in grote en middelgrote steden worden ingesteld. Met deze wijziging komt daarom aanvullend geld beschikbaar om ondernemers nog dit jaar de kans de geven deze stap te maken.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s is het stimuleren van de aanschaf van nieuwe emissieloze bedrijfsauto’s door ondernemingen en non-profitinstellingen, teneinde de emissie van CO2 te verminderen.

Terug naar overzicht