Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
26

SNN-oproep AI innovatie-ecosysteem Noord-Nederland

Doel van deze openstelling is te komen tot een toekomstbestendig noordelijk innovatie-ecosysteem op het gebied van AI, waarmee Noord-Nederland aansluiting houdt op de ontwikkelingen op landelijk en Europees niveau en een bredere groep aan mkb bedrijven actief weet te betrekken bij AI-projecten, zodat de expertise wordt vergroot en daarmee de potentiële innovatiekracht van ondernemingen beter wordt benut.

In aanmerking komen consortia bestaande uit relevante partijen, waaronder kennisinstellingen en de noordelijke ontwikkelmaatschappij.

De subsidie wordt verstrekt voor projecten die het noordelijke innovatie-ecosysteem op het gebied van AI versterken en bestendigen én innovatieve AI-projecten aanjagen en faciliteren, waarbij het mkb de expertise kan vergroten en vernieuwing op dit vlak kan toepassen in de organisatie en in nieuwe oplossingen.

Voor de openstelling is een budget van € 3 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten en minimaal € 1,5 miljoen tot maximaal € 3 miljoen per project.

Aanvragen kunnen tot en met 27 september 2024 worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Terug naar overzicht