Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
26

Extra AanZET-openstelling in oktober

Op 26, 27 en 28 maart 2024, de eerste dagen van de openstelling van subsidieaanvragen voor het kalenderjaar 2024, is voor € 53,2 miljoen AanZET-subsidie aangevraagd. Aanvragen in de dagen daarna zijn afgewezen. Het beschikbare budget bedroeg voor 2024 namelijk € 45 miljoen. Het is echter van belang dat de ondernemers die de stap om hun vrachtwagens te verduurzamen willen maken, hiertoe zo snel als mogelijk de mogelijkheden krijgen. Met deze wijziging komt daarom aanvullend geld beschikbaar om ondernemers nog dit jaar de kans de geven deze stap te maken. Aanvragers die eerder dit jaar een afwijzing op hun aanvraag kregen, kunnen opnieuw subsidie aanvragen.

Met budget voor de tweede openstelling van 2024 bedraagt € 22.228.000. Hiermee zijn naar verwachting circa 300 emissievrije vrachtwagens te subsidiëren. De openstellingsperiode voor deze tweede openstelling is beperkt tot een week. De reden hiervoor is de ervaring met de eerdere openstellingsperiode, waarbij het plafond in enkele dagen werd bereikt.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober 2024 tot en met 8 oktober 2024.

Over de regeling
Het doel van de Aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks AanZET is het stimuleren van de aanschaf van nieuwe emissieloze vrachtauto’s door ondernemingen en non-profitinstellingen, teneinde de emissie van CO2 en luchtverontreinigende stoffen te verminderen.

Terug naar overzicht