Nieuws
26
Vooraankondiging Werkconferentie Ondernemend onderwijs
RVO nodigt onderwijsinstellingen (vo en mbo) die actief zijn met ondernemend onderwijs uit om deel te nemen aan de Drielagen Werkconferentie Ondernemend onderwijs. De conferentie, een initatief van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVOl), SLO en Randstad wordt op woensdag 21 mei 2014 gehouden.
Voorwaarde voor deelname is dat per school de drie lagen vertegenwoordigd zijn: Colleges van Bestuur, directie en docenten. De kosten voor deelname bedragen € 150 per school. Er is plaats voor maximaal 60 deelnemers. Heeft u belangstelling, dan stelt RVO het op prijs als u dit vast laat weten. U kunt dit per e-mail laten weten aan jacolien.meijer@rvo.nl. Bij voldoende belangstelling volgt informatie over het programma, de locatie en de registratie.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met nicoline.breed@rvo.nl, coördinator Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen.
In 2008 startte het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen om het leren ondernemen te bevorderen en om het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Het programma sluit aan bij de speerpunten van het innovatie- en onderwijsbeleid van het kabinet: de Voortgangsrapportage Onderwijs en Ondernemerschap. Het Actieprogramma richt zich op het gehele onderwijs, van basis- tot en met wetenschappelijk onderwijs. Een toenemend aantal onderwijsinstellingen in Nederland heeft ondernemerschap in het onderwijs geïntegreerd in beleid, organisatie en lesprogramma. Meer leerlingen en studenten gedragen zich ondernemender, zijn positief over ondernemerschap en starten binnen 5 jaar na afronding van hun opleiding een eigen bedrijf. Het Actieprogramma bestaat uit 7 actielijnen:
1.De uitvoering van de regeling Onderwijs Netwerk Ondernemen (ONO) en begeleiding van de uitvoerende projecten. Deze regeling is inmiddels gesloten. In totaal zijn 87 projecten toegekend;
2.Begeleiding van 6 Centres for Entrepreneurship. Dit zijn samenwerkingsverbanden van universiteiten en hogescholen met het bedrijfsleven;
3.Faciliteren van een breed scholingsaanbod voor docenten via Stichting Grijp de Buitenkans;
4.Certificering van ondernemend onderwijs;
5.Een programma voor topstudenten met een grootse ondernemersambities: Scholarship Program on Entrepreneurship;
6.Onderzoek en Effectmeting om de effecten van het beleid en het actieprogramma te meten;
7.Creëren van awareness rond ondernemerschapsonderwijs en faciliteren van kennisdeling.
Contactgegevens
InnoFunding B.V.
Nieuwe Gracht 7
2011 NB Haarlem
Mail: info@innofunding.nl