Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
25

SNN publiceert Valorisatie Klein 2024

De regeling maakt deel uit het van het Programma EFRO 2021-2027 Noord-Nederland. Dit programma voor de Noord-Nederlandse provincies Drenthe, Fryslân en Groningen wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De regeling is in de basis bedoeld voor mkb’ers in Noord-Nederland. Maar ook andere partijen – van binnen én buiten de regio – mogen meedoen en een aanvraag indienen. Hierbij is het wel van belang dat de effecten van het project in Noord-Nederland moeten neerslaan. De subsidie kan aangevraagd worden door natuurlijke ondernemingsvormen, rechtspersonen of samenwerkingsverbanden.

In aanmerking voor subsidie komen projecten waarin een vernieuwend prototype product, dienst of proces ontwikkeld, getest en gedemonstreerd wordt. Het moet hierbij gaan om een product, dienst of proces met betrekking tot de volgende vier zogeheten RIS3-transities:

  • van een lineaire naar circulaire economie;
  • van fossiele naar hernieuwbare energie;
  • van analoog naar digitaal;
  • van zorg naar (duurzame) gezondheid.

Te ondersteunen projecten moeten onder meer bijdragen aan unieke, regionale, economische sterktes, en gebruikmaken van beschikbare kennis en kunde (kennisvalorisatie) van andere bedrijven, innovatiehubs of kennisinstellingen, bij voorkeur in samenwerking met elkaar.

De subsidie voor een project voor een periode van maximaal drie jaar bedraagt maximaal 45% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen. Het standaard subsidiepercentage is 25%. Als men samenwerkt met een andere onafhankelijke onderneming of een kennisinstelling, wordt dit percentage met 10% verhoogd. Wordt er met zowel een andere onderneming als een kennisinstelling samengewerkt, dan wordt dit percentage met nog eens 10% verhoogd. Het maximale subsidiepercentage komt daarmee op 45%.

Voor 2024 is een budget van € 3 miljoen beschikbaar. De subsidie varieert van € 100.000 tot € 350.000. Het maximale subsidiebedrag per projectpartner is € 200.000.

Aanvragen kunnen in twee fases worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Fase 1 betreft een voortraject met een projectvoorstel in twee pagina’s, fase 2 betreft een volledige subsidieaanvraag met een uitgewerkt projectplan. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de subsidieaanvragen.

De projectvoorstellen in twee pagina’s kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2024 (12.00 uur). Volledige projectaanvragen kunnen worden ingediend van 16 september 2024 (12.00 uur) tot en met 31 januari 2025 (12.00 uur).

Terug naar overzicht