Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
25

Groningen komt met nieuwe SOK-regeling

Doel van deze regeling, die per direct de Subsidieregeling SOK provincie Groningen 2022 (SOKGR22) opvolgt, is om eigenaren van karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten in de provincie Groningen te stimuleren regulier onderhoud te plegen aan hun pand. Voor 2024 is een plafond van € 2,5 miljoen beschikbaar.

Subsidie kan worden aangevraagd door:

  • eigenaren van een karakteristiek pand of gemeentelijke monument;
  • de rechtspersoon die verantwoordelijk is voor de instandhouding van het karakteristiek pand of gemeentelijke monument en waarvan het karakteristiek pand of gemeentelijke monument een agrarische functie heeft;
  • de natuurlijke of rechtspersoon die verantwoordelijk is voor de instandhouding van het karakteristiek pand of gemeentelijke monument en waarvan het karakteristiek pand of gemeentelijke monument een educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke voorzieningen en/of voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening betreft;
  • de betreffende vereniging van eigenaren of gezamenlijk door alle eigenaren van een karakteristiek pand of gemeentelijk monument. Voor een natuurlijke persoon die een appartementsrecht heeft in een karakteristiek pand of gemeentelijke monument, geldt dat hij niet zelfstandig subsidie aan kan vragen.

De subsidie voor regulier onderhoud bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000. De subsidie voor onderhoud van een boerderij bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000.

Aanvragen kunnen met een aanvraagformulier worden ingediend bij de provincie Groningen. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht