Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
23

Vooraankondiging open oproep Digitalisering Erfgoed

Binnen de erfgoedsector is de behoefte om collecties toegankelijker te maken groot. Digitale innovatie is van belang, maar deze kan pas plaatsvinden als objecten voldoende digitaal beschikbaar zijn. Veel collecties moeten echter nog gescand, gefotografeerd en beschreven worden en dat is uiteindelijk niet zozeer digitale innovatie, maar vooral handwerk om de vele objecten digitaal te kunnen inzetten.

Het Mondriaan Fonds wil met de open oproep Digitalisering Erfgoed bijdragen aan het digitaliseren van collecties en het verbeteren van de datakwaliteit van digitale erfgoedcollecties, voor instellingen bij wie dit nog niet of in mindere mate mogelijk was.

In aanmerking komen musea, archieven en andere collectiebeherende erfgoedinstellingen met een publieksfunctie in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Er kan dus een bijdrage worden aangevraagd voor het digitaliseren van erfgoedcollecties of het verbeteren van de datakwaliteit van digitale erfgoedcollecties, zodat deze ontsloten kunnen worden voor publiek. Er kan echter ook een ontwikkelbijdrage worden aangevraagd voor het opstellen van een plan om erfgoedcollectie(s) te digitaliseren.

Het Mondriaan Fonds kan een bijdrage toekennen van maximaal 70% van de variabele projectkosten. De maximale bijdrage voor een ontwikkelbijdrage is € 15.000.

De volledige uitleg van de open oproep, de criteria, voorwaarden én het aanvraagformulier staan begin augustus online. De deadline is naar verwachting 3 oktober 2024.

Zie voor meer informatie: https://www.mondriaanfonds.nl/actueel/nieuws/vooraankondiging-open-oproep-digitalisering-erfgoed/

Terug naar overzicht