Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
23

Utrechtse cofinanciering isolatie koopwoningen

Doel van deze nieuwe regeling is het verduurzamen van slecht geïsoleerde koopwoningen in de provincie Utrecht. Voor 2024 is een budget van € 2 miljoen beschikbaar. Voor 2025 gaat het om € 3 miljoen.

Subsidie kan worden verstrekt aan eigenaar-bewoners van een slecht geïsoleerde grondgebonden woning die binnen doelgroep 2 van de gemeentelijke subsidieregeling isolatie koopwoningen vallen en in aanmerking komen voor een korting op de kosten van een isolatiemaatregel (het gaat dus niet om eigenaar-bewoners die in die gemeentelijke subsidieregeling worden aangemerkt als doelgroep 1 en één of meerdere gratis isolatiemaatregelen krijgen).

De subsidie wordt verstrekt als aanvulling op een subsidie op grond van een gemeentelijke subsidieregeling isolatie koopwoningen binnen het Programma Meerjarige Collectieve Ontzorging. Subsidie wordt verstrekt voor het treffen van minimaal twee isolatiemaatregelen aan een slecht geïsoleerde koopwoning in de provincie Utrecht. De subsidie wordt verstrekt in de vorm van:

  • een korting op de factuur van het laten uitvoeren of aanschaffen van isolatiemaatregelen; of
  • een geldbedrag wanneer de subsidieontvanger zelf een uitvoerder kiest of zelf dakisolatie van binnenuit uitvoert.

De subsidie voor twee isolatiemaatregelen bedraagt minimaal € 1000 en maximaal € 1250.

Aanvragen kunnen doorlopend tot en met 31 december 2026 worden ingediend bij de provincie Utrecht. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld.

Terug naar overzicht