Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
23

Openstelling regeling Hoogwaardige mestverwerking

In verband met het voorstel van de Europese Commissie tot wijziging van bijlage III van de Nitraatrichtlijn voor Renure, wijzigt deze regeling de tabel met processen waarvoor op grond van deze regeling subsidie kan worden verkregen. Zoals ook is aangegeven bij de bekendmaking van de oorspronkelijke regeling in 2022 komt investeren in hoogwaardige mestverwerking met behulp van deze regeling zonder zekerheid over toestemming van de Europese Commissie ten aanzien van Renure voor risico van de investerende intermediaire onderneming en biedt geen rechten om het eindproduct bovenop de gebruiksnorm van maximaal 170 kg stikstof uit dierlijke mest per hectare per jaar te mogen gebruiken of dat anders dan als dierlijke mest te mogen gebruiken of verhandelen.

De nieuw gepubliceerde aanvraagperiode loopt van 2 september 2024 tot en met 14 oktober 2024. Er is in totaal € 7 miljoen beschikbaar, waarvan € 3,5 miljoen voor de inrichting van hoogwaardige mestverwerkingsinstallaties en € 3,5 miljoen voor de herinrichting van hoogwaardige mestverwerkingsinstallaties.

Over de regeling
Het doel van de regeling Hoogwaardige mestverwerking is om hoogwaardige mestverwerkingscapaciteit en daarmee de productie van hoogwaardige meststoffen (kunstmestvervangers) uit dierlijke meststoffen te stimuleren, zodat het gebruik van conventionele kunstmest kan worden vervangen door het gebruik van hoogwaardig verwerkte dierlijke meststoffen.

Terug naar overzicht