Nieuws
23
Utrecht publiceert nieuwe regeling voor cultuur en erfgoed
De provincie Utrecht heeft de Uitvoeringsverordening subsidie cultuur en erfgoed provincie Utrecht 2020-2023 (SCEU20) gepubliceerd.
Met behulp van deze nieuwe regeling – die de Uitvoeringsverordening subsidie cultuur en erfgoed provincie Utrecht (SCEU17) opvolgt - wil de provincie Utrecht zich inzetten voor het versterken van de culturele infrastructuur en het behouden, benutten en beleven van cultureel erfgoed.
Subsidie kan worden aangevraagd voor de volgende soorten activiteiten:
- ondersteuning van festivals;
- innovatie en toegankelijkheid van bibliotheken;
- talentontwikkeling van professionele makers;
- deskundigheidsbevordering in de cultuur- en erfgoedsector;
- versterken van de kwaliteit van de leefomgeving door middel van cultuur en erfgoed;
- het bekendmaken van Utrechts Erfgoed.
Ondersteuning van festivals
Subsidie kan worden aangevraagd door het overlegorgaan van festivals (het Utrechtse Festivaloverleg). voor het coördineren van de samenwerking tussen festivals en het uitvoeren van onderzoek. De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 50.000.
Innovatie en toegankelijkheid van bibliotheken
Subsidie kan worden aangevraagd door de provinciale serviceorganisatie (BiSC) voor openbare bibliotheken in de provincie Utrecht, voor activiteiten die gericht zijn op innovatie of toegankelijkheid van de openbare bibliotheken in de provincie Utrecht. De subsidie wordt per geval bepaald.
Talentontwikkeling van professionele makers
Subsidie kan worden aangevraagd door non-profit instellingen in de culturele sector, voor het stimuleren en faciliteren van talentontwikkeling voor professionele makers in de culturele sector. De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal het tekort op de begroting van het project.
Deskundigheidsbevordering cultuur- en erfgoedsector
Subsidie kan worden aangevraagd door non-profit instellingen waarmee de provincie Utrecht al een subsidierelatie heeft, gemeenten en samenwerkingsverbanden tussen cultuur- en/of erfgoedinstellingen, voor deskundigheidsbevordering in de cultuur- en erfgoedsector. De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal het tekort op de begroting van het project.
Versterken van de kwaliteit van de leefomgeving door middel van cultuur en erfgoed
Subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten, eigenaren en partnerorganisaties cultuur en erfgoed, voor historisch of ontwerpend onderzoek gericht op de inzet van cultuurhistorische en archeologische waarden, het opstellen van cultuurhistorische en archeologische waardenkaarten en de daaraan gekoppelde gegevensbestanden, alsmede onderzoek in het voortraject van projecten die mede namens de provincie Utrecht worden ingediend ten behoeve van opneming in een uitvoeringsprogramma van de Erfgoed Deal. De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal het tekort op de begroting van het project met een maximum van € 50.000 per project of activiteit.
Publieksbereik van Utrechts erfgoed
Subsidie kan worden aangevraagd door lokale overheden en maatschappelijke non-profit instellingen, voor activiteiten die collecties van Utrechtse erfgoedinstellingen zichtbaar en beleefbaar maken voor het (grote) publiek. De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal het tekort op de begroting van het project.
Aanvragen
Aanvragen voor alle soorten activiteiten kunnen jaarlijks tot uiterlijk 1 oktober worden ingediend bij de provincie Utrecht.
Contactgegevens
InnoFunding B.V.
Nieuwe Gracht 7
2011 NB Haarlem
Mail: info@innofunding.nl