Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
22

Nieuwe openstelling ontmoetingsruimten ouderenhuisvesting

De wijziging ziet allereerst op het mogelijk maken van een derde tranche van de regeling. Daarnaast zijn een tweetal inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. Tot slot bevat de wijzigingsregeling enkele technische aanpassingen.

Derde tranche
De SOO voorziet in een grote behoefte en is een concreet instrument dat een bijdrage levert aan de realisatie van de 80.000 geclusterde woonvormen voor ouderen die in 2030 toegevoegd moeten zijn. Er zijn in 2022 en 2023 twee succesvolle tranches geweest die tezamen een bijdrage hebben geleverd aan ongeveer 19.000 woningen met een ontmoetingsruimte. Daarom is besloten tot een derde tranche. Deze derde tranche kent een budget van € 23 miljoen. De aanvraagperiode van de derde tranche zal lopen van 14 oktober 2024 tot en met 19 september 2025.

Belangrijkste wijzigingen
Naar aanleiding van ervaringen met de eerste twee tranches van de SOO zijn twee inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd, namelijk (1) het aanpassen van de bevoorschottingssystematiek en (2) het laten aansluiten van de maximale huurprijs uit de definitie geclusterde woonvorm bij een bedrag dat jaarlijks wordt geïndexeerd.

Over de regeling
Het doel van de Stimuleringsregeling ontmoetingsruimten in ouderenhuisvesting is het aanbod van woonruimten met een ontmoetingsruimte, bestemd voor ouderen, te stimuleren door de bouw van ontmoetingsruimten in geclusterde woonvormen, bestemd voor ouderen, te subsidiëren.

Terug naar overzicht