Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
22

€ 1,2 miljoen voor leesbevordering

Doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren en ondersteunen van projecten op het gebied van leesbevordering die vanwege hun vernieuwend karakter of innovatief concept een aanvulling vormen op het bestaande aanbod. Ook wil het Letterenfonds de impact van die projecten onderzoeken.

Subsidie kan uitsluitend worden aangevraagd door een in het Koninkrijk gevestigde rechtspersoon zonder winstoogmerk met volledige rechtsbevoegdheid die leesbevorderende of literatuur-educatieve activiteiten produceert en uitvoert. Uitgevers, scholen, universiteiten en gemeentes kunnen geen subsidie aanvragen, maar kunnen wel optreden als samenwerkingspartner van een aanvragende organisatie.

Subsidie kan uitsluitend worden aangevraagd voor niet-commerciële projecten die zich richten op leesbevordering in het Koninkrijk. Projecten die zich enkel richten op leren lezen, in de zin van technisch lezen en begrijpend lezen, komen niet in aanmerking.

Voor de regeling is een budget van € 1,2 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt minimaal € 15.000 en maximaal € 100.000. Maximaal € 500 van dit bedrag is bestemd als bijdrage aan kosten voor deelname aan een door of namens het Letterenfonds te verrichten impactonderzoek.

Aanvragen kunnen tot en met 1 november 2024 worden ingediend bij het Nederlands Letterenfonds. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Terug naar overzicht