Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
19

Zesde ronde Regio Deals vanaf 1 augustus open voor aanvragen

Binnen de Regio Deals werken regionale partijen en het Rijk samen als partners om de brede welvaart te vergroten. Dit gaat over de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers in Nederland. Binnen een Regio Deal gaan Rijk, regionale overheden, kennis- en culturele instituten, ondernemers en maatschappelijke organisaties een partnerschap met elkaar aan om belangrijke opgaven in Nederland aan te pakken. Plannen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op onderwerpen als wonen, gelijke kansen, klimaat, gezondheid, onderwijs, natuur en veiligheid. De kracht van de regio is hierbij het uitgangspunt.

De bijdrage vanuit het Rijk is minimaal € 5 miljoen en maximaal € 40 miljoen per deal. Uitgangspunt is dat de regio/regionale partners hetzelfde bedrag aan cofinanciering bijdragen. Deze cofinanciering kan komen uit zowel publieke als private middelen (kwetsbare regio’s mogen beargumenteerd afwijken van deze cofinancieringseisen).

Voorstellen in het kader van de zesde tranche kunnen dus van 1 augustus tot en met 31 oktober 2024 worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor deze ronde is € 244,3 miljoen beschikbaar. Het kabinet besluit begin 2025 welke voorstellen het Rijk en de regio samen uitwerken tot een Regio Deal. Het streven is om de deals medio 2025 te ondertekenen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2024/07/18/244-miljoen-voor-laatste-ronde-regio-deals

Terug naar overzicht