Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
18

Herhaalde UWV-oproep: wetenschappelijke kennis en inzichten over aandoeningen met verzuim

Het UWV heeft een herhaalde oproep gedaan in het kader van haar onderzoekssubsidies. Tot en met 9 september 2015 kunnen beknopte aanvragen worden ingediend voor het subsidiethema 'Actualiseren wetenschappelijke kennis en inzichten over aandoeningen die gepaard gaan met vaak en/of langdurig verzuim'. Centraal staan de aandoeningen lumbosacraal radiculair syndroom, angststoornissen, beroerte en borstkanker. Voor deze oproep is € 250.000 beschikbaar. Maximaal twee aanvragen zullen worden gehonoreerd.

Het doel van dit subsidiethema is om actuele wetenschappelijke inzichten op het gebied van diagnose, behandeling, prognose en functionele mogelijkheden voor het verrichten van arbeid bij de vier genoemde aandoeningen te inventariseren, en specifiek te maken voor toepassing in de praktijk van verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en ander medische professionals die te maken hebben met de relatie tussen arbeid en gezondheid. Beroepsverenigingen zoals de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) moeten de kennis kunnen gebruiken bij het updaten van hun protocollen en richtlijnen. Het achterliggende doel van dit subsidiethema is om arbeidsparticipatie te bevorderen en uitkeringslasten te beperken. Het subsidieproject moet voor elke aandoening een afzonderlijk rapport opleveren.

Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoeksinstellingen en -organisaties. Met de Onderzoekssubsidies verstrekt het UWV subsidie voor het verrichten van onderzoek in het belang van arbeidsintegratie van personen met een structurele functionele beperking. Aanvragen moeten voldoen aan de eisen, zoals gesteld in de 'Beleidsregels UWV Onderzoekssubsidies 2013' en de startnotitie, te vinden op UWV Marktplaats. De belangrijkste kennisprojecten die UWV de komende twee jaar uitvoert, zijn opgenomen in de UWV Kennisagenda 2014-2015.

Terug naar overzicht