Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
18

Subsidie bestrijding invasieve exoten Flevoland

Doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren van de bestrijding van invasieve exoten. Voor 2024 en 2025 is € 87.000 per jaar beschikbaar.

Subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten in Flevoland, het Waterschap Zuiderzeeland, Landschapsbeheer Flevoland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Flevo-landschap.

Subsidie kan worden verstrekt voor projecten binnen provincie Flevoland die erop zijn gericht (populaties van) invasieve exoten te bestrijden door deze te verwijderen en/of te beheersen.

De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele projectkosten voor:

  • het opstellen van bestrijdings- en beheersplannen of voor innovatie van bestrijdingsmethoden met een maximum van € 10.000 per organisatie per jaar;
  • de bestrijding van invasieve exoten die in Bijlage 1 van het Uitvoeringsprogramma invasieve exoten Flevoland zijn vermeld met een maximum van € 15.000 per organisatie per jaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de provincie Flevoland. Aanvragen voor 2024 kunnen tot en met 31 december 2024 worden ingediend en aanvragen voor 2025 kunnen tot en met 31 augustus 2025 worden ingediend.

Terug naar overzicht