Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
18

Noord-Holland steunt opnieuw regionale Techniek- en Technologiecampussen

Doel van deze regeling, de opvolger van de Uitvoeringsregeling subsidie versterking en verduurzaming van regionale Techniek- en Technologiecampussen Noord-Holland 2023 (CAMPUSNH), is om de bestaande samenwerking via regionale campussen in Noord-Holland te versterken en te verduurzamen. Voor 2024 is € 1,8 miljoen beschikbaar.

Subsidie kan worden aangevraagd door zogeheten aanjagende organisaties én door penvoerders van een high impact publiek private samenwerking.

Aanjagende organisaties zijn de rechtspersonen zoals opgenomen in de tabel in bijlage 1 bij de regeling, die de doelstelling en de taken van de regionale techniek- en technologiecampussen tot uitvoering brengen. Het gaat hierbij om: ESPORTS TECH CAMPUS, Stichting Greenport Aalsmeer, Stichting Techniekcampus Techport, Tech@Connect, Luchtvaart Community Schiphol en Smart Makers Academy.

Onder High impact publiek-private samenwerking wordt verstaan: een bovenregionale verduurzaamde publiek-private samenwerking met partners uit het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid, zoals opgenomen in bijlage 2, waarin wordt samengewerkt aan coherente en geïntegreerde oplossingen rond een grote maatschappelijke uitdaging om van daaruit meer studenten te trekken en meer bedrijven te faciliteren. Het gaat hierbij om: Greenchain (via penvoerder Stichting GreenPort Noord-Holland Noord), Green Tech (via penvoerder Regionaal Opleidingscentrum Amsterdam, Westpoort) en Techport+ (via penvoerder Stichting Techniekcampus Techport).

De regionale techniek- en technologiecampussen betreffen de bestaande virtuele kennis- en netwerkplatforms van onderwijsinstellingen voor ten minste middelbaar en hoger beroepsonderwijs, bedrijven en overheden.

Subsidie kan worden aangevraagd voor de volgende activiteiten van de aanjagende organisatie ten behoeve van de versterking van het samenwerkingsverband:

  • a. het vergroten en onderhouden van het samenwerkingsverband;
  • b. het ontwikkelen van activiteiten of projecten met partners ten behoeve van het meerjarenprogramma;
  • c. het organiseren van vrij toegankelijke kennis- of netwerkbijeenkomsten;
  • d. communicatie over en promotie van het samenwerkingsverband of van het meerjarenprogramma of een programmaonderdeel;
  • e. het beheren van de rechtspersoon van de aanjagende organisatie; of
  • f. het voeren van het secretariaat.

Subsidie kan verder worden verstrekt voor de volgende activiteiten van de high impact publiek-private samenwerking om de actieagenda van het Manifest Werken en Ontwikkelen 2030 Noord-Holland bij verbonden partners in het eigen programma tot uitvoer te krijgen:

  • a. het vergroten en onderhouden van het samenwerkingsverband;
  • b. het ontwikkelen van activiteiten of projecten met partners ten behoeve van het meerjarenprogramma; of
  • c. het organiseren van vrij toegankelijke kennis- of netwerkbijeenkomsten.

Bij de uitvoering van de activiteiten moeten ten minste twee onderwijsinstellingen voor middelbaar en hoger beroepsonderwijs, één bedrijf en één overheidsinstantie betrokken zijn. De activiteiten moeten bovendien voor ten minste 20% worden gefinancierd door het bedrijfsleven.

De subsidie bedraagt normaliter maximaal 30% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 200.000.

Aanvragen kunnen van 15 augustus 2024 tot en met 1 oktober 2024 worden ingediend bij de provincie Noord-Holland. Aanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst.

Terug naar overzicht