Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
18

Flevoland ondersteunt (inter)nationale sportevenementen

Doel van deze nieuwe regeling is het ondersteunen van de organisatie van grootschalige of (inter)nationale sportevenementen in Flevoland. Voor 2024 is een plafond van € 50.000 vastgesteld. Vanaf 2025 is € 150.000 per jaar beschikbaar.

Subsidie kan worden aangevraagd door een rechtspersoon met een volledige rechtsbevoegdheid die de organisator of medeorganisator van het sportevenement is.

Subsidie wordt alleen verstrekt voor een (top)sportevenement en dus niet voor een reguliere sportcompetitie. Verder geldt dat de lokale overheid (gemeente) financieel moet bijdragen aan het evenement en dat het evenement of de wedstrijd (grotendeels) moet worden gehouden in de provincie Flevoland.

Voor de hoogte van het subsidiebedrag wordt onderscheid gemaakt tussen 2 type aanvragen:

  • Categorie A. Subsidieaanvragen voor Sportevenementen met een minimum subsidiebijdrage van € 1500 en een maximum subsidiebijdrage van € 5000 waarbij de overheidsbijdrage maximaal 60% van de totale subsidiabele projectkosten bedraagt;
  • Categorie B. Subsidieaanvragen sportevenementen + side events met een minimum subsidiebijdrage van € 5000 en een maximum subsidiebijdrage van € 50.000. waarbij de overheidsbijdrage maximaal 40% bedraagt van de totale subsidiabele projectkosten.

Aanvragen kunnen doorlopend, maar minimaal 8 weken voor aanvang van de activiteiten, worden ingediend bij de provincie Flevoland. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Terug naar overzicht