Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
17

Overijssel komt met nieuwe 'leefbaarheidssubsidies'

Dat heeft Overijssels gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher aangekondigd bij de overhandiging van de eerste subsidie vanuit de Subsidieregeling dorpsplannen (USOVDORP). Deze eerste subsidie is bestemd voor de inwoners van Daarlerveen, die verenigd in het Plaatselijk Belang subsidie hebben aangevraagd om hun dorp positief op de kaart te zetten.

De Subsidieregeling dorpsplannen biedt dorpen in Overijssel de kans om hun toekomst te versterken door het opstellen of actualiseren van dorpsplannen en het uitvoeren van activiteiten uit het dorpsplan.

"Ieder dorp heeft een eigen verhaal met unieke kansen en uitdagingen, maar overal zie ik veel energie en daadkracht bij inwoners om samen te werken aan de toekomst van hun leefomgeving. Met deze subsidie helpen we dorpen een stapje verder om hun ambities concreet te maken en daarmee de leefbaarheid te versterken. Voor het eind van het jaar komen er nog andere subsidieregelingen, gericht op grotere investeringen die de leefbaarheid versterken", aldus Ten Bolscher in een toelichting bij de overhandiging van de subsidie.

Zie ook: https://www.overijssel.nl/nieuws/daarlerveen-ontvangt-eerste-subsidie-voor-dorpsplan/

Terug naar overzicht