Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
17

Twee oproepen ZonMw-programma Richtlijnen JGZ

Het betreft de oproepen 'Beslisondersteuning bij JGZ-richtlijnen' en 'Ontwikkelen kennis- en innovatieagenda JGZ'.

Beslisondersteuning
Het doel van dit project is een concreet eindproduct waarmee de juiste beslisondersteuning voor het werken met richtlijnen kan worden ingezet of ontwikkeld. Hiervoor brengt u in kaart wat er al beschikbaar is aan beslisondersteuning om professionals te ondersteunen in het werken met richtlijnen, waar nog behoefte aan is en wat er nodig is om dat te kunnen ontwikkelen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door in Nederland gevestigde publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen. In de aanvraag moet aannemelijk worden gemaakt dat de projectleider en de projectgroep kennis hebben van de jeugdgezondheidszorg (JGZ), richtlijnen, dossiervorming en beslisondersteuning.

De subsidie is bestemd voor het maken van een overzicht welke beslisondersteuning reeds beschikbaar is. En het ontwikkelen van een concrete tool waarmee organisaties kunnen bepalen welke vorm van beslisondersteuning ze kunnen implementeren en wat daar voor nodig is. Om zo professionals te ondersteunen in het gebruik van richtlijnen. Ook wordt inzichtelijk gemaakt welke beslisondersteuning als wenselijk wordt gezien door professionals en wat de randvoorwaarden zijn om deze te ontwikkelen en implementeren. Waarbij minimaal een stappenplan wordt opgesteld om te komen tot de minimale voorwaardelijke dossiervorming, met zoveel mogelijk beperking van de administratieve last.

Er kan maximaal € 50.000 worden aangevraagd voor dit onderzoek. De looptijd is maximaal 9 maanden. Er wordt één aanvraag gehonoreerd.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadline is 8 oktober 2024.

Ontwikkelen kennis- en innovatieagenda
ZonMw stimuleert met deze oproep het opstellen van een kennis-en innovatieagenda voor de JGZ. Daarmee wordt in kaart gebracht welke kennislacunes en innovatiekansen er zijn. Met de kennis- en innovatieagenda wordt input geleverd voor het programmeren en prioriteren van de kennis- en innovatie ontwikkeling voor de JGZ-sector.

Aanvragen kunnen worden ingediend door in Nederland gevestigde publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen. De projectgroep heeft affiniteit met de jeugdgezondheidszorg (JGZ) en aantoonbare ervaring met het opstellen van kennis en of innovatie agenda’s. Om het onafhankelijke karakter van de kennisagenda te waarborgen mag de aanvrager niet verbonden te zijn aan de ontwikkeling van JGZ-richtlijnen.

Er kan een aanvraag worden gedaan voor het opstellen van een kennis- en innovatieagenda voor de JGZ. Er wordt eerst een brede inventarisatie gemaakt van kennislacunes en innovatiekansen, waarbij zowel nationale als internationale kennisbronnen worden geraadpleegd. Vervolgens wordt er een breed gedragen prioritering gemaakt van welke kennis en innovaties het meest wenselijk zijn voor de sector.

Er kan maximaal € 65.000 worden aangevraagd voor het opstellen van een kennis- en innovatieagenda voor de JGZ. De looptijd is maximaal 12 maanden. Er wordt één aanvraag gehonoreerd.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadline is 8 oktober 2024.

Terug naar overzicht