Nieuws
17
Steun voor samenvoegen gemengde en theoretische leerweg vmbo
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Subsidieregeling pilot praktijkgericht programma voor gl en tl (PPP-GLTL) gepubliceerd.
Het doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren dat scholen deelnemen aan de pilot voor het praktijkgericht programma ter voorbereiding van de samenvoeging voor de gemengde leerweg (gl) en theoretische leerweg (tl) van het vmbo. Voor de looptijd van de regeling (tot en met 2024) is een budget van € 22 miljoen beschikbaar.
Aanvragen kunnen worden ingediend door vmbo-scholen. In 2020 kunnen maximaal 136 scholen deelnemen aan de pilot praktijkgericht programma. Van de 136 plekken zijn 36 plekken gereserveerd voor schoolvestigingen die reeds toestemming hebben om deel te nemen aan de pilot van het praktijkgericht programma Technologie en Toepassing (T&T). Aanvragen van deze schoolvestigingen, die voldoen aan de eisen van de regeling, worden goedgekeurd en nemen niet deel aan de loting. Voor de overige 100 beschikbare plekken wordt geloot.
In het kader van deze loting worden aanvragen in de volgende verhouding verdeeld over de geselecteerde praktijkgerichte programma’s waarop de aanvraag betrekking heeft:
- 18 plekken voor het examenprogramma Dienstverlening en Producten;
- 18 plekken voor het examenprogramma Informatietechnologie voor de gemengde en theoretische leerweg;
- 15 plekken voor het examenprogramma T&T;
- 18 plekken voor het examenprogramma Zorg en Welzijn;
- 18 plekken voor het examenprogramma Economie en ondernemen;
- 13 plekken voor de overige beroepsgerichte examenprogramma’s, met uitzondering van Dienstverlening en Producten, Zorg en Welzijn, en Economie en ondernemen.
Op basis van de regeling wordt in de jaren 2020 tot en met 2024 subsidie verstrekt voor:
- het doorontwikkelen van een praktijkgericht programma en het leveren van input voor vraagstukken rondom de nieuwe leerweg door het onderwijspersoneel;
- het opbouwen en onderhouden van een netwerk met het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen in de regio; en
- het opzetten of intensiveren van een samenwerking met het mbo ten behoeve van het opbouwen en onderwijzen van het praktijkgericht programma.
Daarnaast kan in 2020 subsidie worden verstrekt voor de voorbereiding van het implementeren van het praktijkgericht programma dat start in het schooljaar 2020/2021. En kan in 2021, 2022, 2023 en 2024 subsidie worden verstrekt voor het starten met het praktijkgericht programma als onderdeel van het curriculum voor leerlingen in het derde en het vierde leerjaar van de gemengde leerweg en de theoretische leerweg in de schooljaren 2021/2022, 2022/2023 en 2023/2024.
Het subsidiebedrag per aanvraag is maximaal € 162.000.
Aanvragen kunnen tot en met 15 september 2020 worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I).
Contactgegevens
InnoFunding B.V.
Nieuwe Gracht 7
2011 NB Haarlem
Mail: info@innofunding.nl