Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
16

ZonMw-oproep voor transformatie residentiële jeugdhulp

Het doel van de oproep, 'Residentiële jeugdhulp: regionaal en kleinschalig', is om met onderzoek op zes thema’s ondersteunend te zijn aan het realiseren van de transformatie van de residentiële jeugdhulp voor jongeren van 8-23 jaar. Daarmee wordt bedoeld dat als residentiële jeugdhulp toch nodig is, deze zo thuis mogelijk wordt geboden in regionaal georganiseerde kleinschalige voorzieningen.

Het onderzoek verbetert de praktijk door toepassing van bestaande kennis én levert nieuwe kennis op. Het onderzoek ondersteunt het leren en ontwikkelen van professionals in de residentiële jeugdhulp, zodat de zorg voor jongeren wordt verbeterd.

Een subsidie kan worden aangevraagd vanuit een samenwerking tussen één (of meerdere) onderzoeksorganisatie(s) en aanbieder(s) van residentiële jeugdhulp. Voor de oproep is een budget van € 600.000 beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 100.000 voor een onderzoeksproject met een looptijd van maximaal twaalf maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadline is 7 januari 2025. Aanvragers moeten eerst een intentie tot indienen kenbaar maken via email. De deadline hiervoor is 9 december 2024.

Terug naar overzicht