Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
16

Rijk neemt subsidie opruimen drugsafval nog niet over

De provincies hebben gezamenlijk ingestemd met dit verzoek. De provinciale regelingen voor het opruimen van drugsafval zullen dus allemaal met één jaar worden verlengd. De afhandeling van de subsidieaanvragen voor deze regelingen wordt overigens al landelijk gedaan door BIJ12.

De eerste nu aangekondigde provinciale verlenging betreft de Uitvoeringregeling subsidie opruiming drugsafval Noord-Holland 2021-2024 (ODNH). Behalve de verlenging met één jaar hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland ook besloten het subsidieplafond 2024 voor deze regeling met een bedrag van € 7000 te verhogen.

De verhoging van het subsidieplafond 2024 is mogelijk omdat het landelijke subsidiebudget voor het opruimen van drugsafval niet geheel besteed is. Het geld dat nog over is kan daardoor beschikbaar worden gesteld voor gedupeerden in provincies waar het subsidieplafond al bereikt is.

Zie ook: https://www.noord-holland.nl/Bestuur/Gedeputeerde_Staten/Gedeputeerde_Staten/GS_besluitenlijst/2024/GS_besluitenlijst_16_oktober_2024.pdf

Terug naar overzicht