Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
16

Regeling vakwedstrijden vmbo en mbo wordt verlengd

Het doel van de regeling is het imago van het beroepsonderwijs te versterken. Hiertoe kan vanuit de regeling steun worden verleend voor de organisatie van de nationale vakwedstrijden in het vmbo en mbo, en voor de deelname aan de internationale vakwedstrijden door de winnaars van de nationale wedstrijden in het mbo.

De Tweede Kamer heeft eerder al een motie ingediend waarin de regering is verzocht om jaarlijks structureel € 5 miljoen te reserveren voor de organisatie van de (internationale) vakwedstrijden (v)mbo en een wettelijke basis te creëren voor de Stichting World Skills Netherlands (WSNL) voor het uitvoeren van deze (internationale) vakwedstrijden (v)mbo.

Momenteel wordt gewerkt aan een regeling op basis waarvan instellingssubsidie kan worden verstrekt, zodat deze kan gelden vanaf maart 2026. Met de instellingssubsidie wordt gehoor gegeven aan de motie. Het vormgeven van de nieuwe regeling kost echter nog enige tijd, zodat Bruins eerst de bestaande regeling nog met één jaar wil verlengen.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2024/10/15/voorhang-wijzigingsregeling-op-regeling-vakwedstrijden-vmbo-en-mbo

Terug naar overzicht