Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
16

Nieuwe Drentse subsidie versterking/verbreding culturele basisinfrastructuur

Subsidie wordt verstrekt aan een vereniging of stichting die gefocust is op één van de volgende disciplines: theater, beeldende kunst, muziek, festivals, film, dans, literatuur of interdisciplinair. De aanvrager is gevestigd in de provincie Drenthe of (indien de aanvraag betrekking heeft op de discipline film) in Noord-Nederland. Ook moet de aanvrager aantoonbaar actief zijn in de provincie Drenthe.

Subsidie kan worden verstrekt voor de uitvoering van culturele activiteiten met betrekking tot één van de volgende disciplines: theater, beeldende kunst, muziek, festivals, film, dans, literatuur of interdisciplinair. De activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd vinden plaats in het jaar 2025 en in de provincie Drenthe.

Indien de subsidie wordt aangevraagd voor de  bedraagt de subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 65.000 (discipline theater), € 50.000 (discipline interdisciplinair), € 35.000 (discipline muziek) en € 25.000 (discipline beeldende kunst, festivals, film, dans of literatuur).

Aanvragen kunnen van 1 september 2024 tot en met 1 oktober 2024 worden ingediend bij de provincie Drenthe. Aanvragen worden gerangschikt.

Terug naar overzicht