Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
16

Laatste aanvraagperiode vouchers agrarische bouwpercelen Noord-Brabant

In 2025 wordt de openstelling van een geheel nieuwe subsidieregeling voorzien voor het verstrekken van vouchers in relatie tot vrijkomende agrarische bedrijfspercelen. In de overgang daar naartoe wordt de onderhavige regeling in 2024 nog één laatste keer opengesteld. Daarbij zijn de vereisten waaraan een project moet voldoen en de wijze waarop de subsidie wordt verstrekt gewijzigd.

Aan projecten die voor subsidie in aanmerking komen wordt enkel nog de eis gesteld dat het advies ziet op de begeleiding van de uitwerking van een haalbaarheidsanalyse waarin de mogelijkheden en onmogelijkheden van herbestemming van het agrarisch bouwperceel worden beschreven. Het vereiste dat het project een tweede fase moet doorlopen die de begeleiding van de uitwerking van een plan betreft dat als basis kan dienen voor een traject tot herbestemming, is komen te vervallen. Gelet hierop is de subsidiehoogte gemaximeerd op € 3000, dan wel € 3603 voor aanvragers die geen btw kunnen verrekenen.

De aanvraagperiode loopt van 5 augustus 2024 tot en met 10 december 2024. Voor deze aanvraagperiode is een budget van € 172.000 beschikbaar, waarvan € 86.000 voor eigenaren van vrijgekomen agrarische bouwpercelen en € 86.000 voor veehouders.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling vouchers agrarische bouwpercelen Noord-Brabant is het revitaliseren van het landelijk gebied door het stimuleren van de herbestemming van agrarische bouwpercelen en het aanpakken van leegstand van gebouwen op agrarische bouwpercelen.

Terug naar overzicht