Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
16

Adviesvouchers voor veehouders met piekbelasting

Met de openstelling worden adviesvouchers ter beschikking gesteld. Daarmee krijgen de veehouders met piekbelasting de mogelijkheid om onafhankelijk advies in te winnen dat hen kan helpen bij de keuzes die moeten worden gemaakt als gevolg van de aanpak piekbelasting.

Het advies houdt rekening met de mogelijkheden van de eigen onderneming en het gebiedsprogramma van de provincie waar de veehouder zich bevindt. Het advies wordt gegeven door een adviseur die is geregistreerd in het bedrijfsadviseringssysteem (BAS-adviseur) en daarbinnen specifiek voor de aandachtsgebieden E1 en E3.

De voucher heeft een waarde van ten hoogste € 1500. Hiervoor kan de veehouderij één-op-één advies krijgen van de gekozen erkende bedrijfsadviseur. In totaal zijn er 3000 adviesvouchers beschikbaar. Dit aantal komt overeen met de beoogde omvang van de doelgroep van de aanpak piekbelasting.

Aanvragen kunnen van 10 juli 2023 tot en met 1 december 2023 worden ingediend. Het subsidieplafond bedraagt € 4,5 miljoen.

Over de regeling
Op basis van de SABE kunnen agrarische ondernemers die de omslag naar kringlooplandbouw willen maken, gebruik maken van de mogelijkheid om onafhankelijke expertise en kennis in te kopen.

De SABE maakte altijd onderdeel uit van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies (REES). De nu gepubliceerde openstelling 'Adviesvoucher landbouwonderneming die een veehouderij met piekbelasting drijft' valt ook nog onder de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies.

De andere onderdelen uit de SABE, inclusief de adviesvouchers voor alle aandachtsgebieden voor alle landbouwers, zijn voor de periode 2023-2027 echter omgezet naar het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid en vallen nu onder de Regeling Europese EZK- en LNV-subsidies 2021 (REES21). Zie hiervoor de regeling Stimuleren van kennisoverdracht via de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE).

Terug naar overzicht