Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
15

Tien jaar DEI+: honderden innovaties voor de toekomst

In de afgelopen tien jaar heeft de DEI+ bijgedragen aan de ontwikkeling van honderden innovatieve oplossingen voor de klimaat- en energietransitie in Nederland. Samen hebben de subsidiepontvangers voor ongeveer € 1,76 miljard geïnvesteerd, tegenover een subsidiebedrag van zo'n € 540 miljoen. In totaal is aan 395 projecten DEI+-subsidie toegekend. Daarvan zijn er 257 inmiddels succesvol afgerond, zo blijkt uit een inventarisatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Alle ondersteunde projecten dragen bij aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen, de verbetering van energie-efficiëntie en de inzet van hernieuwbare energiebronnen. De subsidieregeling stimuleert overigens niet alleen innovatie, maar bevordert ook de zogeheten groene groei door duurzame technologieën in diverse sectoren te ondersteunen, aldus RVO.

Tien jaar aan cijfers in beeld
Meer informatie over het verloop van de subsidieregeling is te vinden in de infographic: tien jaar Nederlandse innovatie met de DEI+. Die laat onder andere het aantal goedgekeurde projecten per jaar zien en het type bedrijven dat subsidie heeft ontvangen. Ook geeft de infographic inzicht in de bereikte resultaten en de veelvoorkomende vervolgstappen. Daaruit blijkt dat 49% van de projecten heeft geleid tot een inpassing van de innovatie in de markt.

Kijk voor meer informatie en de bovengenoemde infographic op: https://www.rvo.nl/nieuws/10-jaar-dei-honderden-innovaties-voor-de-toekomst

Terug naar overzicht