Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
15

Subsidieregeling modal shift: meer geld en langer indienen

Wat betreft de plafonds, is van het deelplafond voor het onderdeel 'weg naar water' voor 2024 een deel overgebleven. Dit resterende budget van € 4.833.000 wordt nu toegevoegd aan het budget voor 2025. Voor de modal shift van weg naar spoor wordt het budget voor 2024 opgehoogd met € 1 miljoen naar € 3,5 miljoen. Dit omdat het gebruik van de regeling in 2024 groter is gebleken dan geraamd.

Verder wordt de termijn van 24 maanden voor de uitvoering van projecten waarvoor subsidie wordt verleend, verlengd naar 36 maanden. Bij het uitvoeren van de regeling tot nu toe is gebleken dat de termijn van 24 maanden te kort is. Dit wordt veroorzaakt doordat er tussen de termijn van subsidieverlening en de daadwerkelijke start van het verplaatsen van de containers enige tijd verloopt doordat processen moeten worden ingeregeld.

Tot slot is de aanvraagperiode met één maand verlengd tot 1 oktober 2025, zodat er meer tijd is voor het indienen van een aanvraag.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling stimulering modal shift van weg naar water of van weg naar spoor 2023-2026 is het stimuleren van de verplaatsing van doorgaand goederenvervoer van weg naar water en van weg naar spoor. Dit om de weg als transportmodaliteit te ontlasten, en congesties op de belangrijkste doorgaansroutes voor het goederenvervoer terug te dringen.

Terug naar overzicht