Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
15

Steun voor innovaties die bijdragen aan NSP-doelstellingen

In aanmerking komen samenwerkingsverbanden. De subsidie bedraagt minimaal € 125.000 en maximaal € 500.000 en kan worden gebruikt voor het uitvoeren van innovatieve projecten die bijdragen aan de economische, ecologische en sociale doelen van het Nationaal Strategische Plan (NSP), waarmee het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) wordt uitgevoerd in de periode 2023-2027.

De te ondersteunen projecten richten zich op het (door)ontwikkelen, praktijk- en marktrijp maken van technologische en sociale innovaties voor grootschalige toepassing in de praktijk. Het gaat daarbij om innovaties ten behoeve van een toekomstbestendige, veerkrachtige landbouw die bijdraagt aan natuur-, klimaat- en waterdoelen.

De kennis die wordt opgedaan in de projecten, moet verspreid worden, zodat de sector hier zoveel mogelijk profijt van heeft en de impact van deze subsidieregeling vergroot wordt. Met de subsidie wordt de ontwikkeling van provinciegrens-overstijgende en/of naar andere provincies en regio’s opschaalbare vernieuwingen in de landbouw gestimuleerd, zodat de subsidie een uitstralingseffect heeft.

Aanvragen kunnen van 6 november 2024 tot en met 18 december 2024 worden ingediend. Het subsidieplafond voor deze openstelling bedraagt € 6 miljoen.

Over de regeling
De regeling Samenwerken aan innovatie door operationele groepen in het kader van EIP richt zich op het (door)ontwikkelen, praktijkrijp maken en communiceren voor grootschalige toepassing van innovaties in de praktijk ten behoeve van een toekomstbestendige landbouw die bijdraagt aan natuur-, klimaat- en waterdoelen.

Terug naar overzicht