Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
15

Oproep voor erkenning interventies langdurige ouderenzorg

De oproep, 'Op naar erkenning van interventies in de langdurige ouderenzorg', heeft als doel om bij te dragen aan het ontwikkelen, verspreiden en overdraagbaar maken van interventies voor de langdurige ouderenzorg, zodat er meer erkende interventies te vinden zijn in de Databank erkende interventies van Vilans.

Interventie-eigenaren of licentiehouders, van interventies die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van ouderen binnen de langdurige ouderenzorg, kunnen een aanvraag indienen.

Binnen deze subsidieronde kunnen interventie-eigenaren of licentiehouders van interventies stappen zetten voor toelating van hun interventie tot het erkenningstraject van de Databank erkende interventies voor de langdurige ouderenzorg van Vilans. In deze oproep wordt onder een interventie verstaan: een doelgerichte en systematische werkwijze voor professionals en/of informele zorgverleners in de langdurende zorg, praktisch en theoretisch onderbouwd: een aanpak, methode, programma, ondersteunings-, begeleidings- of behandelvorm voor ouderen.

De interventie moet gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van de volgende specifieke patiëntgroepen die zorg krijgen binnen de Wet langdurige zorg:

  • ouderen, met een somatische en/of psychogeriatrische zorgvraag, in de thuissituatie en/of verblijvend in een intramurale setting;
  • specifieke patiëntengroepen die niet in de categorie ouderen vallen maar wel langdurige zorg ontvangen vanuit deze sector/instellingen zoals mensen met Korsakov, mensen met Huntington of jonge mensen met dementie;
  • mantelzorgers van deze doelgroepen.

In deze subsidieronde kan maximaal € 28.000 worden aangevraagd voor een looptijd van maximaal achttien maanden. Met het beschikbare budget van € 280.000 kunnen maximaal tien projecten worden gehonoreerd.

Aanvragen moeten worden ingediend via MijnZonMw. De deadline is 3 december 2024.

Terug naar overzicht