Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Nieuwe regeling ondersteunt literaire tijdschriften

Doel van deze nieuwe regeling is het ondersteunen van nieuw werk van talentvolle makers in literaire tijdschriften die zorgen voor een divers en kwalitatief hoogwaardig literair aanbod in alle genres. Ook wil het fonds met de regeling een bijdrage leveren aan de professionalisering van de tijdschriften en de verbetering van de (economische) positie van schrijvers, dichters, vertalers en illustratoren.

In aanmerking komen in Nederland gevestigde rechtspersonen met volledige rechtsbevoegdheid zonder winstoogmerk, met als activiteit het produceren en publiceren van een tijdschrift. Tijdschriften met een te beperkte focus zijn uitgesloten van aanvragen, evenals vak-, wetenschappelijke en ledenbladen, met uitzondering van bladen voor de beroepspraktijk van literair vertalen.

Het tijdschrift moet geproduceerd en geëxploiteerd worden op basis van minimaal één andere structurele bron van inkomsten buiten de subsidie van het Letterenfonds en ten minste vanaf 1 maart 2023 onafgebroken zijn verschenen. Papieren tijdschriften moeten minimaal 48 pagina’s tellen en minimaal twee keer per jaar verschijnen. Voor digitale tijdschriften geldt dat er sprake moet zijn van minimaal veertig nieuwe literaire werken per jaar en een regelmatig publicatieschema.

Voor de regeling is een budget van € 984.000 beschikbaar. De subsidie bedraagt € 20.500 euro per jaar en € 82.000 voor vier jaar.

Aanvragen kunnen tijdens een aanvraagperiode, die nog niet bekendgemaakt is, worden ingediend bij het Nederlands Letterenfonds. Er is één subsidieronde per vier jaar.

Terug naar overzicht