Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
15

Extra aanvraagperiode kennisdeling school en omgeving

Na de tweede aanvraagronde in april 2024 is er voor deze regeling nog budget over. Dit overgebleven budget is beschikbaar voor activiteiten op het gebied van kennisdeling of het landelijke programma School en omgeving. Alle coalities die eerder via deze regeling subsidie hebben ontvangen, kunnen hiervoor in september een extra bedrag van € 10.000 per coalitie aanvragen.

Coalities kunnen de extra subsidie aanvragen om de lerende aanpak lokaal gestalte geven. Dit kan door thematisch of regionaal kennis te delen, of door tools te ontwikkelen om zowel de eigen als andere coalities te ondersteunen voor het schooljaar 2025-2026. Het doel is van en met elkaar leren in de praktijk. De coalitie bepaalt onderling hoe ze het bedrag verdeelt. Meerdere coalities mogen samen een gecombineerde aanvraag doen.

Bij kennisdeling gaat het om lokale, regionale of thematische bijeenkomsten of evenementen bedoeld om kennis en ervaring rondom het programma te delen. Bijvoorbeeld bijeenkomsten specifiek voor startende coalities, of bijeenkomsten gericht op thema’s zoals kwaliteit, sociale veiligheid en armoede. Bijeenkomsten en evenementen kunnen binnen de eigen coalitie of tussen meerdere coalities plaatsvinden.

Subsidie kan ook worden aangevraagd voor hulpmiddelen ter ondersteuning van het programma, zoals apps. Deze apps kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor het regelen van de aanmeldingen van leerlingen voor het buitenschoolse aanbod en de registratie van de deelnemende leerlingen.

De regievoerder van een coalitie kan de extra subsidie per email (rso@minvws.nl) aanvragen. De aanvraagperiode loopt van 1 tot en met 30 september 2024.

Zie voor meer informatie: https://www.dus-i.nl/subsidies/school-en-omgeving-2023/aanvraagronde-kennisdeling

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling school en omgeving 2023-2025 is om lokale coalities in staat te stellen tot het aanbieden van een kwalitatief goed programma van activiteiten rond de school, gericht op een stimulerende en ondersteunende omgeving. Het aanbod dat leerlingen ontvangen moet bijdragen aan de brede talentonwikkeling van kinderen. Dit zijn extra activiteiten die moeten compenseren wat deze doelgroep leerlingen niet vanuit hun omgeving aangeboden krijgt.

Terug naar overzicht