Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
14

NWO opent oproep voor de arctische wetenschap

Financiering is beschikbaar voor consortia (type 1) en voor beginnende wetenschappers (type 2). Aanvragers kunnen kiezen of ze focussen op fundamenteel wetenschappelijke impact, sociaalmaatschappelijke impact of een combinatie daarvan. Voorstellen moeten aansluiten op de strategie van het Nederlands Polair Programma en het Alfred Wegener Instituut (AWI). Consortia moeten onderzoekers van het AWI betrekken, en mogen ook aanvullende partners laten aansluiten.

Aanvragen voor type 1 projecten kunnen worden ingediend door hoogleraren, universitair (hoofd)docenten en andere onderzoekers met een vergelijkbare aanstelling die in vaste dienst zijn (en derhalve een bezoldigd dienstverband voor onbepaalde tijd hebben) of een tenure track overeenkomst hebben bij één van de onderstaande organisaties:

  • universiteiten gevestigd in het Koninkrijk der Nederlanden;
  • universitair medische centra;
  • KNAW- en NWO-instituten;
  • het Nederlands Kanker Instituut;
  • het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek te Nijmegen;
  • NCB Naturalis;
  • Advanced Research Centre for NanoLithography (ARCNL);
  • Prinses Máxima Centrum.

Hoofdaanvragers van TO2-instellingen zijn ook mogelijk. Voor type 1 aanvragen is minimaal één medeaanvrager van een andere Nederlandse instelling dan de hoofdaanvrager verplicht. Medeaanvragers bij AWI zijn ook mogelijk, en van andere buitenlandse publieke onderzoeksinstellingen mogelijk ook.

Aanvragen voor type 2 projecten kunnen worden ingediend door onderzoekers die niet langer dan zeven jaar in het bezit zijn van hun PhD (op de sluitingsdatum van de call). Ze mogen een aanvraag indienen als zij in vaste dienst zijn, een tenure track overeenkomst hebben, of een tijdelijk contract (met inbeddingsgarantie) hebben (en derhalve een bezoldigd dienstverband) bij één van de onder type 1 genoemde organisaties.

Samenwerkingspartners kunnen bij beide type aanvragen aansluiten. AWI moet in iedere aanvraag deelnemen, hetzij via een medeaanvrager (type 1) hetzij via een samenwerkingspartner (type 1 of 2).

Voor de oproep is een budget van € 4,5 miljoen beschikbaar. De subsidie voor type 1 is minimaal € 600.000 en maximaal € 1,1 miljoen. Voor type 2 bedraagt de subsidie minimaal € 300.000 en maximaal € 400.000. De looptijd van beide typen projecten is minimaal 36 maanden en maximaal 60 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De deadline is 23 januari 2025. De aanvrager dient een verklaring van deelname van AWI met het voorstel mee in te dienen.

Terug naar overzicht