Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
14

Nieuwe subsidie voor opleiden van medisch personeel

Het doel van de regeling is om ziekenhuizen, universitair medische centra (UMC’s) en zelfstandige klinieken die medisch specialistische zorg (MSZ) leveren, te stimuleren om te investeren in het opleiden en scholen van personeel. Een belangrijke wijziging ten opzichte van de KIPZ is dat subsidie wordt verstrekt op basis van cofinanciering, de subsidie bedraagt namelijk maximaal 50% van de gemaakte opleidingskosten, tot een maximum van € 3 miljoen per opleidingsproject.

De activiteiten die onder de regeling subsidiabel zijn lopen tot 1 januari 2027, waarbij er jaarlijks in totaal € 119.198.000 beschikbaar is. Voor 2027 en verder wordt verkend hoe een meer structurele bekostiging van opleiden en scholing eruit moet zien voor de zorg- en welzijnsbrede sector. Deze bekostiging moet een blijvende inzet op leren en ontwikkelen voor de lange termijn zeker stellen, zo meldt de minister.

Agema acht het van belang dat de regeling zo snel mogelijk wordt gepubliceerd, om in ieder geval vanaf 2 december 2024 aanvragen mogelijk te maken en de gesubsidieerde opleidingsactiviteiten per januari 2025 kunnen starten.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2024/10/11/kamerbrief-over-subsidieregeling-strategisch-opleiden-msz

Terug naar overzicht