Nieuws
13
FCP-regeling voor creatief gebruik digitaal erfgoed verruimd en verlengd
Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) heeft de Regeling creatief gebruik digitaal erfgoed 2019-2020 (DEFCP) gewijzigd.
De wijziging betreft onder andere een verruiming van de te ondersteunen activiteiten, een verhoging van de maximale subsidie, een verlenging van de aanvraagperiode en een verlenging van de looptijd van de regeling.
Aanvragers kunnen voortaan subsidie aanvragen voor projecten gericht op actief en creatief gebruik van digitaal erfgoed door cultuurmakers in de vrije tijd of door leerlingen in het (al dan niet speciaal) primair, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. De doelgroep 'jongeren' is hiermee losgelaten, de doelgroep kan nu iedereen zijn. De te subsidiëren projecten hoeven zich bovendien niet langer alleen tot de vrije tijd te beperken. En het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor projecten onder schooltijd, voor zover die vallen onder het begrip 'onderwijsactiviteiten'.
Verder is de maximale subsidie verhoogd van 50% naar 100% van de in aanmerking komende kosten. Aansluitend hierop is in de beoordelingscriteria nu wel de redelijkheid van de begroting expliciet meegenomen. Het fonds kijkt hierbij naar of er een redelijke financiële bijdrage komt vanuit de aanvrager, samenwerkingspartners, andere fondsen of andere mogelijke inkomstenbronnen.
Om potentiële aanvragers voldoende ruimte te bieden om van de gewijzigde regeling gebruik te maken, is de indieningstermijn verlengd tot en met 1 oktober 2021 (in plaats van 18 december 2020) en is de looptijd van de regeling verlengd tot en met 31 december 2025 (in plaats van 31 december 2024).
Over de regeling
Het doel van de regeling is de bevordering van actief en creatief gebruik van digitaal erfgoed in de vrije tijd of tijdens onderwijsactiviteiten, om de zichtbaarheid en het gebruik van digitaal erfgoed te vergroten.
Subsidie kan worden aangevraagd door in Nederland gevestigde stichtingen of verenigingen met rechtspersoonlijkheid zonder winstoogmerk, die zich tijdens onderwijsactiviteiten of in de vrije tijd inzetten voor actieve cultuurparticipatie of erfgoedbeoefening. Te ondersteunen projecten moeten zijn gericht op het actief en creatief gebruik van digitaal erfgoed tijdens onderwijsactiviteiten of in de vrije tijd, waarbij het digitaal erfgoed door leerlingen of cultuurmakers als bronmateriaal wordt gebruikt.
De subsidie bedraagt maximaal 100% van de totale voor subsidie in aanmerking komende projectkosten en kan oplopen tot maximaal € 50.000 per project.
Contactgegevens
InnoFunding B.V.
Nieuwe Gracht 7
2011 NB Haarlem
Mail: info@innofunding.nl