Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
11

Verlenging en verruiming VIPP-regeling Babyconnect

Op grond van deze regeling kan subsidie worden verstrekt aan (de penvoerders van) regionale partnerschappen in de geboortezorgketen. De subsidie is bedoeld voor de verdere intensivering van de digitale informatie-uitwisseling tussen zorgverleners onderling en met de zorggebruiker, om daarmee de samenwerking tussen geboortezorgverleners en de kwaliteit van zorg in de geboortezorgketen verder te kunnen verbeteren.

De subsidiabele periode liep tot 31 december 2024. De verwachting was dat op 15 juni 2024 de activiteiten waren afgerond. Uit gesprekken met het veld blijkt dat de eerdere deadline door vertraging in de werkzaamheden niet gehaald kan worden. In plaats van 15 juni 2024 zal de implementatie van de activiteiten daarom mogelijk pas op 31 december 2024 afgerond zijn. Dit heeft financiële gevolgen. Gezien alle inspanningen die het veld heeft gepleegd en het belang van digitale gegevensuitwisseling, wordt de subsidiabele periode tot en met 31 december 2025 verlengd.

Daarnaast is het maximale subsidiabele bedrag per Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) verruimd, in verband met indexering en vertragingskosten. Het maximale subsidiebedrag voor de werkelijke kosten van de activiteiten per VSV is verhoogd naar € 120.000.

De penvoerders kunnen in het verlengde hiervan in 2024 een herziening van de subsidieverlening aanvragen voor de activiteiten respectievelijk kosten daarvan. De herziening ziet op de activiteiten die zijn en worden uitgevoerd in 2024 en 2025. De herzieningsaanvraag van de penvoerder kan ook betrekking hebben op de werkelijke implementatie- en licentiekosten van hard- en software, die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de activiteiten. Het gaat bij de laatste om de activiteiten die in 2025 vanwege de verlenging van de subsidiabele periode worden verricht.

De aanvraag tot herziening kan worden ingediend tot en met 13 november 2024.

Terug naar overzicht