Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
11

Regeling opleidingen in jeugd ggz-instelling gaat door

Concreet wordt de looptijd van de regeling met drie jaar verlengd tot en met 31 december 2027. De tabel met subsidiebedragen per opleidingsplaats per jaar is geactualiseerd in verband met de jaarlijkse Overheidsbijdrage in de Arbeidskostenontwikkeling (ova) en materiële kosten van opleidingen.

Overigens wordt de regeling in 2024 geëvalueerd. De resultaten van deze evaluatie zullen in 2025 worden geanalyseerd en mogelijk leiden tot aanvullende, inhoudelijke wijzigingen van de regeling. Uit de eerste evaluatie van de regeling in 2019 kwam naar voren dat er vragen zijn over de doelmatigheid van de regeling. De regeling draagt namelijk in de jeugd ggz voor slechts 1% bij aan de realisatie van de benodigde opleidingscapaciteit in de algemene ggz-sector.

Mede daarom wordt onderzoek gedaan naar een passende structurele oplossing, bij voorkeur aansluitend bij overheidsfinanciering van alle medische vervolgopleidingen in de ggz-sector. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek en de uitkomsten van de evaluatie zal een beslissing genomen worden over hoe financiering van deze opleidingen na 1 januari 2028 het beste kan worden vormgegeven.

Over de regeling
Doel van de Subsidieregeling Opleidingen in een Jeugd ggz-instelling 2025-2027 is het ondersteunen van opleidingsinrichtingen of praktijkopleidingsinstellingen bij het verzorgen van een zorgopleiding tot psychiater, gezondheidszorgpsycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, klinisch neuropsycholoog of verpleegkundig specialist.

Terug naar overzicht