Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
11

Oproep Nederlands-Chinees onderzoek veerkracht steden

Deze oproep biedt financiering voor Nederlands-Chinese consortia om onderzoek te doen naar het verbeteren van fysieke en sociale veerkracht in stedelijke gebieden. Consortia werken samen om praktische maatregelen te onderzoeken die de impact van klimaatverandering aanpakken, met als doel steden beter bestand te maken tegen toekomstige uitdagingen.

Klimaatverandering is een mondiale uitdaging die alleen kan worden aangepakt door transnationaal samen te werken. Deze oproep staat open voor onderzoek dat zich richt op het versterken van de fysieke en sociale veerkracht van stedelijke gebieden. Onderzoek kan zich richten op stedelijke vernieuwing en de transformatie van stedelijke gebieden, zoals bijvoorbeeld de Binckhorst (in Nederland) en Guangzhou’s Zhuhai district (in China). Onderzoek kan zich ook richten op historische steden zoals Utrecht en Xi'an die de uitdaging hebben hun erfgoed te behouden terwijl ze zich aanpassen aan klimaatverandering.

Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia die bestaan uit minimaal:

  • één hoofdaanvrager, die de projectleider aan Nederlandse zijde zal zijn;
  • minimaal één medeaanvrager, die van een andere organisatie is dan de hoofdaanvrager (een andere faculteit of afdeling is niet voldoende);
  • een samenwerkingspartner van een publieke, semi-publieke of private praktijkorganisatie (winstgevend of niet-winstgevend) uit Nederland of China;
  • één hoofdaanvrager, die de projectleider aan Chinese zijde zal zijn;
  • minimaal twee en maximaal drie teams van universiteiten/instituten, of een partner van een publieke, semi-publieke of private praktijkorganisatie, die een van de teams vervangt. De universiteit of het instituut van de hoofdaanvrager telt als een van de teams.

Het consortium mag meerdere partners hebben. Alle consortiumleden dienen bij te dragen aan het opstellen van de onderzoeksvragen, het uitvoeren van het onderzoek, en de impact strategie.

Het beschikbare budget voor de oproep is € 2,8 miljoen voor Nederland en RMB 12,000,000 voor China. Bij NWO kan per project € 700.000 worden aangevraagd. Het budget dat bij NWO wordt aangevraagd dient te worden opgesteld conform de modules. Bij NSFC kan per project RMB 3,000,000 worden aangevraagd. Het budget dat wordt aangevraagd bij NSFC dient te voldoen aan de richtlijnen van NSFC.

De deadline voor aanvragen bij NWO is 11 maart 2025. Voor aanvragen bij NSFC geldt een deadline van 12 maart 2025.

Terug naar overzicht