Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
11

Openstelling OWE-regeling met vier weken verlengd

De subsidieregeling zou aanvankelijk worden opengesteld van 15 oktober 2024 tot en met 31 oktober 2024. Het is echter wenselijk gebleken de subsidieregeling vier weken langer open te stellen voor het indienen van subsidieaanvragen.

De uitrol van het transportnet van waterstofpijpleidingen door Nederland door Gasunie blijkt namelijk langer te duren dan in het uitrolplan werd geanticipeerd. Dit kan gevolgen hebben voor projecten voor de productie van hernieuwbare waterstof door elektrolyse, waarvoor gebruik zou worden gemaakt van het transportnet om afnemers van de geproduceerde waterstof te kunnen bereiken.

De verlenging van de openstellingstermijn met vier weken zorgt ervoor dat partijen die een subsidieaanvraag in willen dienen, de mogelijkheid hebben hun projectplan aan te passen naar aanleiding van de meest recente informatie over de nieuwe planning van het transportnet. De subsidieregeling zal zodoende van 15 oktober 2024 tot en met 28 november 2024 worden opengesteld.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling grootschalige productie volledig hernieuwbare waterstof via elektrolyse is het stimuleren van de realisatie en exploitatie van grootschalige productie-installaties voor waterstof, die via elektrolyse waterstof maken uit hernieuwbare elektriciteit (wind of zon).

Terug naar overzicht