Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
11

IMKE-budget voor batterijen al ruim overvraagd

Voor deze openstelling is een budget van € 148 miljoen beschikbaar, verdeeld in afzonderlijke subsidieplafonds voor productielijnen voor batterijen (€ 20 miljoen), elektrolyse-installaties (€ 100 miljoen) of zonnepanelen (€ 28 miljoen). Voor productielijnen voor zonnepanelen kunnen aanvragen overigens pas vanaf 2 december 2024 worden ingediend.

De afzonderlijke subsidieplafonds worden op volgorde van binnenkomst van de aanvragen verdeeld. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt nu dat er tot 7 oktober 2024 al voor € 106,1 miljoen subsidie is aangevraagd. Het zeker nog beschikbare budget bedraagt daarmee € 41,9 miljoen.

Voor batterijen is echter al wel veel meer subsidie aangevraagd (€ 69,7 miljoen) dan er beschikbaar is (€ 20 miljoen). De kans is dan ook klein dat nieuwe aanvragers nog subsidie krijgen. Voor elektrolysers is er nog wel voldoende subsidie over, aldus RVO.

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/imke

Over de regeling
Het doel van de IMKE is het stimuleren van investeringen in sectoren die van strategisch belang zijn voor de transitie naar een klimaatneutrale economie, voor de opschaling van de productie van relevante uitrusting daarvoor naar productie op commerciële schaal, en om te voorkomen dat nieuwe investeringen in deze sectoren worden verlegd naar derde landen buiten de Economische Europese Ruimte.

Terug naar overzicht