Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
11

Drentse regeling collectieve energie-initiatieven gepubliceerd

Het doel van de eerder deze week al aangekondigde nieuwe regeling – de opvolger van de Subsidieregeling collectieve energie-initiatieven (CEIDR) – is om een bijdrage te leveren aan het ontstaan van lokale energiecollectieven en lokale energieprojecten in Drenthe op het gebied van besparing en duurzame energie, en deze verder tot ontwikkeling te laten komen tot en met de realisatiefase.

Subsidie kan worden aangevraagd door energiecollectieven die al dan niet in oprichting zijn. Een energiecollectief betreft een groep van ten minste vijf bewoners, georganiseerd in de vorm van een coöperatie of vereniging, met als doel het uitvoeren van gemeenschappelijke duurzame energieprojecten.

Subsidie kan worden aangevraagd voor:

  • a. activiteiten in de oprichtingsfase van het energiecollectief;
  • b. activiteiten in de voorbereidingsfase van een lokaal energieproject;
  • c. activiteiten in de realisatiefase van een lokaal energieproject.

Voor activiteiten als bedoeld onder a, bedraagt de subsidie maximaal € 3500. Voor activiteiten als bedoeld onder b, bedraagt de subsidie maximaal € 10.000. Voor activiteiten als bedoeld onder c, bedraagt de subsidie 75% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 7500.

Aanvragen kunnen jaarlijks tot en met 15 oktober worden ingediend bij de provincie Drenthe. Het voor subsidie beschikbare bedrag wordt verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst en tijdstip van de aanvragen. Voor 2024 is een budget van € 160.000 te verdelen.

Terug naar overzicht