Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
11

Nominaties Food Valley Award bekend

De vakjury van de Food Valley Award heeft de drie genomineerden voor de Award van 2014 bekendgemaakt. De gegadigen zijn een draagbare koelverpakking voor champagneflessen van PaperFoam en Veuve Clicquot, de verse babyvoeding van Pit-Foodconcepts en de automatische druivenonttrosser van JFPT/foodlife. Deze aanmeldingen scoorden het hoogst op innovativiteit en economische haalbaarheid. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Food Valley Expo op 23 oktober 2014 op Congresscentrum Papendal.

PaperFoam uit Barneveld heeft een milieuvriendelijke verpakking ontwikkeld op basis van geschuimd zetmeel. De verpakking, die in opdracht en samen met de Franse champagnefabrikant Veuve Clicquot is ontwikkeld, combineert een koelende functie met een aantrekkelijk design. Het concept voor verse, gepascaliseerde babyvoeding dat Pit-Foodconcepts uit Sint Oedenrode heeft ontwikkeld, speelt in op een aantal belangrijke trends zoals aandacht voor vers, gemak en gezondheid. De Pluckr is een machine die in staat is om volledig geautomatiseerd druiven te onttrossen. De machine is ontwikkeld door JFPT/foodlife uit Zwolle en TOP uit Wageningen. Verschillende technologieën zijn in de machine gecombineerd.

Doelstelling van de Food Valley Award is het stimuleren van de innovatiekracht van de agrifood (gerelateerde) industrie door middel van het belonen van veelbelovende innovaties, die tevens invulling geven aan het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Terug naar overzicht