Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
10

ZonMw-oproep verbetering re-integratie tweede spoor

Binnen deze oproep, 'Verbetering re-integratie tweede spoor: voor werkgevers en werknemers', is subsidie beschikbaar voor het toepassen van innovatieve aanpakken en best practices die bijdragen aan de verbetering van de re-integratie van werknemers bij een andere werkgever. Kennis en praktische handvatten helpen werkgevers en werknemers de mogelijkheden voor re-integratie beter te benutten.

Aanvragen kunnen worden ingediend door:

  • Nederlandse onderzoeksorganisaties;
  • uitvoerders van een wettelijke taak, zoals gemeenten en UWV;
  • beroeps- en/of brancheorganisaties, bijvoorbeeld werkgeversorganisaties of werknemersorganisaties;
  • re-integratiebedrijven;
  • bedrijven (o.a. mkb-bedrijven) waar werknemers re-integreren via tweede spoor.

Een samenwerkingsverband moet minimaal bestaan uit één praktijkorganisatie én één Nederlandse onderzoeksorganisatie. Indien relevant voor de uitvoering van het project, kunnen ook andere partijen betrokken worden, zoals verzekeraars.

De subsidie wordt verstrekt voor praktijkonderzoek naar innovatieve aanpakken of het verbeteren, implementeren en opschalen van best practices. Resultaten dienen direct ten goede te komen aan werkgevers en/of werknemers. De subsidieaanvragen kunnen worden ingediend op een breed spectrum aan thema’s, indien deze gerelateerd zijn aan re-integratie binnen het tweede spoor. Thema's waarop ingediend kan worden zijn bijvoorbeeld:

  • wegnemen van negatieve associaties tweede spoor bij werkgever en werknemer;
  • onderzoek naar best practices bij arbeidsmarktregio’s en/of organisaties;
  • onderzoek naar de combinatie van revalidatie en re-integratie bij verschillende groepen, zoals mensen met post-COVID. Onderzoek naar andere doelgroepen is uiteraard ook mogelijk.

Er is een budget van € 7,9 miljoen beschikbaar. Per project kan maximaal € 200.000 subsidie worden aangevraagd. De maximale looptijd van het project is twaalf maanden.

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet de aanvrager eerst een 'intentie tot indienen' mailen naar ZonMw via tweedespoor@zonmw.nl. De deadline hiervoor is 5 november 2024. De deadline voor het indienen van de uitgewerkte subsidieaanvraag is 26 november 2024.

Terug naar overzicht