Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
10

Ruim € 21 miljoen voor isolatie van Friese koopwoningen

De nog te publiceren regeling is gekoppeld aan de gemeentelijke subsidieregelingen in het kader van het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). Om het de inwoners zo makkelijk mogelijk te maken, kunnen beide subsidies in één keer aangevraagd worden bij Duurzaam Bouwloket. Gedeputeerde Staten hebben voor de Provinciale Plus-regeling een budget van € 4,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de periode van 17 juni 2024 tot en met 31 augustus 2026.

De subsidie komt voort uit een landelijke subsidie, als onderdeel van het Nationaal Isolatieprogramma. De Friese gemeenten hebben gezamenlijk een bedrag van € 16,7 miljoen beschikbaar voor eigenaren van een woning met een slechte isolatiewaarde (energielabel D, E, F en G) en een WOZ-waarde lager dan het gemeentelijke gemiddelde. De provincie heeft daarop de nieuwe regeling van € 4,5 miljoen vastgesteld. Hiermee komen inwoners met een lager inkomen in aanmerking voor maximaal € 2500 bovenop de gemeentelijke subsidie.

Duurzaam Bouwloket voert de regelingen uit in samenwerking met Friese isolatiebedrijven, in opdracht van de Friese gemeenten en de provincie. De actie eindigt op 31 december 2026 of wanneer het subsidiebudget op is.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.fryslan.frl/besluitenlijst-gedeputeerde-staten-9-juli-2024

Terug naar overzicht