Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
10

Opnieuw Drentse steun voor lokale energiecoöperaties

De nieuwe regeling betreft de opvolger van de Subsidieregeling collectieve energie-initiatieven (CEIDR), die eind 2023 stopte. Een aantal lokale energiecoöperaties en bewonersgroepen viste daardoor achter het net. Daarom geldt de nieuwe regeling met terugwerkende kracht vanaf begin 2024, zodat deze lokale energiecoöperaties en bewonersgroepen toch nog een kans krijgen.

De lokale energiecoöperaties en bewonersgroepen kunnen vanaf volgende week gebruik maken van de nog te publiceren nieuwe regeling. Met de regeling wil Drenthe lokale energiecoöperaties en bewonersgroepen helpen die in hun buurt werken aan energiebesparing, energiebewustwording en het opwekken van duurzame energie. Ook nieuwe energiecoöperaties die willen starten en bestaande initiatieven die willen groeien, kunnen de subsidie aanvragen.

Met de subsidie kunnen de aanvragers een energiecoöperatie oprichten, energieprojecten voorbereiden of concrete projecten uitvoeren. Het maximumbedrag dat aangevraagd kan worden, verschilt per onderdeel. In totaal bevat de regeling een budget voor 2024 van € 160.000, zo hebben Gedeputeerde Staten besloten.

Meer informatie volgt na publicatie van de regeling in het Provinciaal Blad.

Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/2024/juli/lokale-energiecooperaties-opnieuw/ en https://www.provincie.drenthe.nl/publish/pages/138650/wk_28_besluitenlijst_09072024_website.pdf

Terug naar overzicht