Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
10

Extra geld voor opleiding onderwijspersoneel tot leraar

Met de wijziging wordt ten eerste het subsidieplafond voor het primair onderwijs voor 2024 en 2025 verhoogd en voor 2026 toegevoegd. Concreet wordt het plafond € 10.680.000 voor de kalenderjaren 2024 tot en met 2026.

Voor het voortgezet onderwijs wordt het beschikbare bedrag per kalenderjaar daarnaast verhoogd van € 4 miljoen naar € 4.720.000. Dit geldt voor de kalenderjaren 2024 tot en met 2026.

Ook wordt met de wijziging de subsidieverdeling gewijzigd, waardoor het aantal in eerste instantie toegekende subsidies per bevoegd gezag van maximaal drie naar maximaal vijf gaat. Tevens wordt het maximum op de extra aanvragen (de maximaal drie extra aanvragen op de reservelijst als het subsidieplafond nog niet bereikt is) losgelaten. Dit houdt in dat vanaf aanvraag zes of hoger geen maximum geldt voor het aantal extra aanvragen dat kan worden toegekend als het subsidieplafond niet bereikt is. Dit geeft aanvragers de mogelijkheid om de regeling meer naar eigen behoeften in te vullen. Is de vraag naar leraren van een bevoegd gezag zes of hoger, dan biedt de wijziging hen bovendien meer mogelijkheden om die extra capaciteit in te regelen.

Tot slot is de aanvraagperiode voor 2026 voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs toegevoegd. Aanvragen in 2026 kunnen van 1 januari 2026 tot en met 15 oktober 2026 worden ingediend.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het stimuleren dat werkende onderwijsassistenten, leraarondersteuners en onderwijsondersteunende personeelsleden een opleiding tot leraar gaan volgen.

Terug naar overzicht