Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
10

Drenthe verhoogt budgetten voor populaire woonsubsidies

Het voor dit jaar beschikbare budget voor de Subsidieregeling collectieve wooninitiatieven Drenthe wordt verhoogd van € 50.000 naar € 200.000. Het subsidieplafond 2024 voor de Subsidieregeling inzet personele capaciteit versnelling woningbouwprojecten wordt verhoogd van € 500.000 naar € 1 miljoen.

Door de nog officieel te publiceren budgetverhogingen kunnen groepen inwoners van Drenthe met concrete ideeën voor kleinschalige woonvormen nu weer een subsidie van maximaal € 10.000 aanvragen. Ook gemeenten die extra hulp nodig hebben bij de ontwikkeling van woningbouwprojecten kunnen weer steun krijgen van de provincie.

De provincie heeft besloten de regelingen opnieuw open te stellen en het budget te verhogen, omdat ze zo succesvol zijn dat de oorspronkelijke budgetten al volledig benut zijn voor 2024.

Eerder heeft de provincie overigens ook al de Subsidieregeling knelpuntenpot woningrealisatie Drenthe (KWDR) versoepeld. Dit helpt woningbouwprojecten die te maken hebben met financiële tekorten, doordat de kosten voor het realiseren van een bouwrijpe kavel hoger zijn dan de opbrengsten. Dankzij deze subsidie kunnen gemeenten en projectontwikkelaars toch woningen bouwen die anders niet rendabel zouden zijn.

Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/2024/juli/provincie-drenthe-verhoogt-woonsubsidies/ en https://www.provincie.drenthe.nl/publish/pages/138650/wk_28_besluitenlijst_09072024_website.pdf

Terug naar overzicht